Θυρεοειδής

Η εξάντληση και η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα δείχνει καθολική κυτταρική υποβάθμιση
και έχει σημαντικές επιπτώσεις σε όλο το σώμα.

Δώσε σήμερα λύση σε

Θυρεοειδής

Οι επιδημιολογικές έρευνες δείχνουν σημαντική αύξηση των προβλημάτων του θυρεοειδούς αδένα που έχουν διαγνωσθεί σε περισσότερο από το 10% του γενικού πληθυσμού, και ειδικά στις γυναίκες με την ήπια μορφή της παθολογίας του αδένα να έχει αυξηθεί δραματικά σε ποσοστά από 25% με 40% χωρίς σημεία ανάκαμψης αλλά δυστυχώς αντιθέτως συνεχούς επιδείνωσης.

Ο θυρεοειδής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του οργανισμού και επειδή ασχολείται με το μεταβολισμό, αντικατοπτρίζει – ίσως περισσότερο από κάθε άλλο όργανο – την υγεία και τη λειτουργικότητα όλων των κυττάρων.

Σύμφωνα με την Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική δεν πάσχει σχεδόν ποτέ πρωτογενώς, αποκομμένος από τον υπόλοιπο οργανισμό, γι’ αυτό η εξάντληση και η δυσλειτουργία του δείχνει καθολική κυτταρική υποβάθμιση και έχει σημαντικές επιπτώσεις σε όλο το σώμα.

Ένα από τα πιο συχνά αίτια της παχυσαρκίας είναι και αυτή η πολύπλοκη σχέση του θυρεοειδή με το μεταβολισμό και, κατ’ επέκταση, με όλα τα συστήματα του οργανισμού. Χρόνιες διατροφικές ελλείψεις, βιοχημικό άγχος, αυξημένη τοξίνωση του οργανισμού και ανισορροπία των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα οδηγούν αναπόφευκτα όχι μόνο σε θυρεοειδίτιδες αλλά και σε μειωμένη παραγωγή της ορμόνης θυροξίνη και ταυτόχρονα σε ατελή χρήση της από το σώμα, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση λίπους αντί για την παραγωγή ενέργειας.

Το πέμπτο θεμέλιο της Ορθομοριακής Διατροφής, που είναι ο έλεγχος του βιοχημικού άγχους, αλλά και το τέταρτο θεμέλιο, που είναι η αντιμετώπιση της κυτταρικής υποθρεψίας, βοηθούν ιδιαίτερα στην αποκατάσταση της λειτουργίας του αδένα. Ωστόσο, η ισορροπία και των υπολοίπων θεμελίων της Ορθομοριακής Διατροφής σε ένα βαθμό είναι απαραίτητη.

Η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα πρέπει να γίνεται ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τις αρχές της Ο.Δ.Ι., και αυτό στην πράξη έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό. Εάν μάλιστα αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση συνδυαστεί – εφόσον χρειαστεί, διότι συνήθως αρκεί η πιστή εφαρμογή της Ο.Δ.Ι. για να έχουμε καλά αποτελέσματα – με τη συμβατική ιατρική ή/και διάφορες εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπευτικές μεθόδους, τα αποτελέσματα συνήθως είναι εντυπωσιακά.

Γνωρίστε τους
Ιατρούς – Συμβούλους Ο.Δ.Ι.

Επικοινωνήστε σήμερα με έναν Ιατρό – Σύμβουλο Ο.Δ.Ι. για θέματα
υγείας που σας απασχολούν.

«Η υγεία ξεκινά από το νου»

Δώσε σήμερα λύση σε

  Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού

  για θέματα υγείας που σας απασχολούν  Πάρτε την υγεία
  στα χέρια σας σήμερα ...

  Στείλτε μας το μήνυμα σας
  Καλέστε μας στο 210 86 14 671
  Επικοινωνήστε με
  έναν Ιατρό - Σύμβουλο Ο.Δ.Ι.