Παχυσαρκία & Μεταβολισμός

Το ιδανικό βάρος λοιπόν δεν είναι θέμα δίαιτας αλλά σωστής νοοτροπίας, διατροφής και τρόπου ζωής
που στοχεύουν στη συνεχή ανανέωση των κυττάρων και στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Δώσε σήμερα λύση σε

Παχυσαρκία & Μεταβολισμό

Η άποψη που επικρατεί σήμερα για τα αίτια της παχυσαρκίας βασίζεται αποκλειστικά στις θερμίδες και αυτό είναι λάθος. Όλες σχεδόν οι δίαιτες που προωθούνται έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την απορρύθμιση του μεταβολισμού, την παλινδρόμηση του βάρους και τη φθορά της υγείας του ατόμου χρονικά με σοβαρές επιπτώσεις.

Ο έλεγχος του βάρους δεν είναι μια απλή εξίσωση θερμίδων που παίρνουμε και ξοδεύουμε. Δεν έχει καμία σχέση το πόσο παχαίνουμε με το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε, αλλά τι είδους είναι αυτές οι θερμίδες και πως τις χρησιμοποιεί ο οργανισμός.

Σύμφωνα με την Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική ένας υγιής οργανισμός είναι προγραμματισμένος από την φύση του να διατηρεί ένα σταθερό βάρος, να πεινάει και να τρώει μόνον όταν χρειάζεται ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία και να «καίει» όλες τις θερμίδες που παίρνει πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κύτταρα είναι υγιή παράγοντας όλες τις ορμόνες, τους νευροδιαβιβαστές και τα ένζυμα που απαιτούνται για να λειτουργούν σωστά οι μηχανισμοί της όρεξης και του μεταβολισμού.

Όταν όμως ένα άτομο θέλει να τρώει ακατάπαυστα παίρνοντας τεράστιες ποσότητες από θερμίδες που μετατρέπονται σε λίπος αντί για ενέργεια, σημαίνει ότι τα κύτταρα έχουν αρχίσει να δυσλειτουργούν. Αυτό συμβαίνει διότι οι τοξίνες, το άγχος, η αφυδάτωση και τα παθογόνα του περιβάλλοντος έχουν αρχίσει να υπερφορτώνουν τα συστήματα άμυνας του οργανισμού, τα οποία εξαρτώνται αποκλειστικά από χιλιάδες θρεπτικά στοιχεία και νερό.

Το ιδανικό βάρος λοιπόν δεν είναι θέμα δίαιτας αλλά σωστής νοοτροπίας, διατροφής και τρόπου ζωής που στοχεύουν στη συνεχή ανανέωση των κυττάρων και στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Κανένα «μαγικό» χάπι δεν μπορεί να υποκαταστήσει αυτή την πραγματικότητα, παρά μόνο να ταΐσει αβάσιμες ελπίδες για γρήγορα αποτελέσματα χωρίς αλλαγές στη ζωή μας.

Με την Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική επεμβαίνουμε στα βαθύτερα αίτια της παχυσαρκίας ρυθμίζοντας τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, των επινεφριδίων, του γαστρεντερικού και του μεταβολισμού. Το άτομο επανέρχεται στο ιδανικό του βάρος, χωρίς δίαιτες στέρησης και απολαμβάνει υψηλά επίπεδα υγείας μόνιμα.

Γνωρίστε τους
Ιατρούς – Συμβούλους Ο.Δ.Ι.

Επικοινωνήστε σήμερα με έναν Ιατρό – Σύμβουλο Ο.Δ.Ι. για θέματα
υγείας που σας απασχολούν.

YouTube

Δείτε το Video

«Η υγεία ξεκινά από το νου»

Δώσε σήμερα λύση σε

  Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού

  για θέματα υγείας που σας απασχολούν  Πάρτε την υγεία
  στα χέρια σας σήμερα ...

  Στείλτε μας το μήνυμα σας
  Καλέστε μας στο 210 86 14 671
  Επικοινωνήστε με
  έναν Ιατρό - Σύμβουλο Ο.Δ.Ι.