Οστεοπόρωση & Αρθριτικά

Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική ακολουθεί και εφαρμόζει την ρύθμιση
των πέντε θεμελίων για ολοκληρωμένη και μόνιμη αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Δώσε σήμερα λύση σε

Οστεοπόρωση & Αρθριτικά

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί εκτός σώματος τα οστά αντιστέκονται στις διάφορες περιβαλλοντικές οξειδώσεις, στους φθοροποιούς παράγοντες, στο πέρασμα των αιώνων και στη φθορά του χρόνου, ενώ μέσα στο σώμα γίνονται αδύνατα, πορώδη και εύθραυστα;

Σύμφωνα με την Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική τα αίτια της οστεοπόρωσης και των αρθριτικών είναι γνωστά και οφείλονται αποκλειστικά στη λανθασμένη νοοτροπία, στη διατροφή και στη στάση ζωής.

Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι ο οργανισμός και τα συστήματά του λειτουργούν σε απόλυτα αυστηρές παραμέτρους διακύμανσης του pH. Αν αυτό μετακινηθεί προς την όξινη πλευρά, τότε θα πρέπει να αλκαλοποιηθεί άμεσα, διαφορετικά το σώμα αρρωσταίνει. Στις δυτικές χώρες, όπου τα ποσοστά εμφάνισης της οστεοπόρωσης είναι αυξημένα, οι άνθρωποι καταναλώνουν σχεδόν αποκλειστικά όξινες τροφές που προκαλούν σοβαρή διαταραχή στο pH του οργανισμού με αποτέλεσμα την διάλυση των οστών, την απελευθέρωση ασβεστίου στο αίμα και την αποβολή του από το σώμα μέσω των ούρων.

Τα αίτια της οστεοπόρωσης είναι πολυπαραγοντικά και δεν οφείλεται στην υπεραπλούστευση του φαινομένου, δηλαδή στη μη πρόσληψη ικανοποιητικών ποσοτήτων ασβεστίου από τη διατροφή.

Η ενδοκρινική ανισορροπία μετά την εμμηνόπαυση, τα προβλήματα του θυρεοειδούς, η επινεφριδιακή υπερδραστηριότητα, η ανισορροπία του σακχάρου, η γαστρεντερική δυσλειτουργία, οι φλεγμονές που διαλύουν τον συνδετικό ιστό των οστών και η υποθρεψία είναι κάποια από τα κύρια αίτια της παθολογίας της οστεοπόρωσης. Όλα αυτά τα διαφορετικά αίτια είναι αλληλένδετα, αλληλοεπηρεαζόμενα και αλληλοτροφοδοτούμενα. Γι’ αυτό η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική ακολουθεί και εφαρμόζει τη ρύθμιση των πέντε θεμελίων για ολοκληρωμένη και μόνιμη αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Γνωρίστε τους
Ιατρούς – Συμβούλους Ο.Δ.Ι.

Επικοινωνήστε σήμερα με έναν Ιατρό – Σύμβουλο Ο.Δ.Ι. για θέματα
υγείας που σας απασχολούν.

«Η υγεία ξεκινά από το νου»

Δώσε σήμερα λύση σε

  Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού

  για θέματα υγείας που σας απασχολούν  Πάρτε την υγεία
  στα χέρια σας σήμερα ...

  Στείλτε μας το μήνυμα σας
  Καλέστε μας στο 210 86 14 671
  Επικοινωνήστε με
  έναν Ιατρό - Σύμβουλο Ο.Δ.Ι.