Κατερίνα Σπυροπούλου

“[…] η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική στοχεύει στη διόρθωση των αιτιών
των διαφόρων νοσημάτων και όχι απλώς στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.”

Κατερίνα Σπυροπούλου

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ – ΑΘΗΝΑ

Από το 2011, διατηρεί βιοπαθολογικό-μικροβιολογικό διαγνωστικό ιατρείο όπου συνυπάρχουν η υψηλή επιστημονική γνώση, η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και η απόλυτη αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και εκτελεί όλο το φάσμα των εργαστηριακών εξετάσεων (αιματολογικές, βιοχημικές, ορμονολογικές, ανοσολογικές, μικροβιολογικές, δείκτες οστεοπόρωσης, μοριακής βιολογίας και γενετικής).

Η επαφή της με την Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική ξεκίνησε από την προσωπική της εμπειρία σε θέματα υγείας που την απασχολούσαν και αργότερα αποφάσισε να την εφαρμόσει στους ασθενείς της με πολύ καλά αποτελέσματα.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Μικροβιολογίας στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» καθώς και στο εργαστήριο ανοσολογίας ιστοσυμβατότητας του Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός». Είναι κάτοχος τίτλου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εργαστηριακή διάγνωση της οστεοπόρωσης ήδη από τα χρόνια της ειδικότητάς της στο «Ασκληπιείο Βούλας» και συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, για τις κατευθυντήριες γραμμές για την διάγνωση και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Πανελλήνιας Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Εργαστηριακής Ιατρικής, της Μικροβιολογικής Εταιρείας, της εταιρείας Ιατρικής Βιοχημείας, του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, καθώς και του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn. Το συγγραφικό έργο της περιλαμβάνει τη μονογραφία «Ο Μεταβολισμός του Μαγνησίου και οι Διαταραχές του» (ΕΛΙΟΣ, Αθήνα 2011) και το συνοπτικό εργαστηριακό βοήθημα «Βιοχημικός Έλεγχος Οστεοπόρωσης» (Αθήνα 2008).

Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.) και πιστοποιημένος σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.

Γιατί εμπιστεύομαι την
Ορθομοριακή
Διατροφική Ιατρική

Η επαφή μου με την Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική ξεκίνησε από την αναζήτηση λύσεων σε προσωπικά μου προβλήματα υγείας. Ακολούθησε στην συνέχεια, η παρακολούθηση ειδικού σεμιναρίου, που απευθυνόταν σε επαγγελματίες υγείας, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω την Ορθομοριακή Διατροφή, την επιστήμη που στοχεύει στη συνεχή αναβάθμιση της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανθρώπου με φυσικά μέσα.

Αυτό που παρατήρησα είναι, πως εφαρμόζοντας επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές βελτιώθηκαν σημαντικά τα παθολογικά συμπτώματα τόσο στον εαυτό μου , όσο και σε ασθενείς μου.

Και αυτό συμβαίνει διότι η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική στοχεύει στην διόρθωση των αιτιών των διαφόρων νοσημάτων και όχι απλώς στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Ταυτόχρονα, η ανανέωση των κυττάρων του οργανισμού που επιτυγχάνεται, παράλληλα, οδηγεί τον άνθρωπο σε υψηλά επίπεδα ευεξίας, αναβαθμίζοντας συνεχώς τα επίπεδα υγείας του. Και όλα αυτά επιτυγχάνονται ακολουθώντας απλά, στην καθημερινότητά του ουσιαστικές αλλαγές στους βασικούς άξονες της ανθρώπινης ζωής, την Νοοτροπία, την Διατροφή και τον Τρόπο ζωής.

Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική εξάλλου, επιτρέπει σε κάθε άλλη μέθοδο της συμβατικής ιατρικής και των εναλλακτικών θεραπειών, να έχουν πιο γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα χωρίς υποτροπές, αλλά κυρίως στοχεύει στην πρόληψη, ακολουθώντας το βασικό αξίωμα του πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής Ιπποκράτη «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλη σημασία στην αξία της Πρόληψης για τη διαφύλαξη της καλής υγείας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εξετάσεις στο ιατρείο:

Το ιδιωτικό διαγνωστικό ιατρείο Βιοπαθολογίας-Εργαστηριακής Ιατρικής παρέχει εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, καλύπτοντας όλο το φάσμα των εργαστηριακών εξετάσεων:

 • αιματολογικές, βιοχημικές, ορμονολογικές
 • ανοσολογικές, μικροβιολογικές
 • δείκτες οστεοπόρωσης
 • μοριακής βιολογίας και γενετικής

Η πιστοποίηση κατά ISO 9001:2015 για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων σε βιολογικά δείγματα και η συμμετοχή σε διεργαστηριακά Σχήματα Ελέγχου Ποιότητας διαπιστευμένα κατά ISO17043, εξασφαλίζουν την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Στο ιατρείο, η υψηλή επιστημονική γνώση και η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την προσωποποιημένη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, οδηγούν στην άριστη διαγνωστική προσέγγιση και συμβουλευτική.

Επιπλέον ειδικές εξετάσεις:

 • Έλεγχος τροφικής δυσανεξίας
 • Μοριακός έλεγχος κληρονομικών καρκίνων
 • Έλεγχος θρομβοφιλίας και κυστικής ίνωσης
 • Μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος
 • Διαγνωστικός έλεγχος κοιλιοκάκης

  Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού

  για θέματα υγείας που σας απασχολούν  Το ιατρείο
  δέχεται κατόπιν ραντεβού

  Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 14:00 και 17:00 – 19:00
  Σάββατο 08:00 – 11:00
  (210) 86 14 671
  (210) 86 13 454
  info@orthonutrimed.gr