Γιατί εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα;

Γιατί εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα;

Γιατί εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα;

Η σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος – της άμυνας δηλαδή του οργανισμού μας – έχει καίρια σημασία για την ουσιαστική και αποτελεσματική ανακοπή της δράσης, αλλά και την εξουδετέρωση, όλων των παραγόντων που επιτίθενται στον ανθρώπινο οργανισμό σε καθημερινή βάση, προκαλώντας λοιμώξεις, δυσλειτουργίες και βλάβες, που πολλές φορές καταλήγουν να είναι μη αναστρέψιμες. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι τοξίνες, οι καρκινογόνες ουσίες, οι ιοί και τα βακτήρια.

Το ανθρώπινο αμυντικό σύστημα περιλαμβάνει αρκετούς μηχανισμούς πρόληψης, άμυνας και προστασίας. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα δίκτυο κυττάρων, ιστών και οργάνων που συνεργάζονται στενά μεταξύ τους για να το επιτύχουν.

Σημαντικό ρόλο για τη σωστή λειτουργία και την αποτελεσματικότητά του διαδραματίζουν τα λευκά αιμοσφαίρια και ορισμένες χημικές ουσίες του αίματος που ανιχνεύουν ξένους οργανισμούς και τοξικούς παράγοντες και τους καταστρέφουν. Οι κυτοκίνες, οι ιντερλευκίνες, η ιντερφερόνη-α, ο παράγοντας νέκρωσης όγκων και οι χημικές ουσίες που παράγονται εντός του κυττάρου, συμμετέχουν δυναμικά στην ρύθμιση πλήθους ανοσιακών και αποτοξινωτικών διεργασιών.

Οι αιτίες εξασθένησης του ανοσοποιητικού συστήματος είναι διάφορες, όπως φυσιολογικοί παράγοντες, η επί σειρά ετών φθορά των κυττάρων, διάφοροι καθημερινοί παράμετροι και χρόνια νοσήματα στα οποία περιλαμβάνονται οι αναπνευστικές λοιμώξεις, η χρόνια κόπωση, το άγχος, η παχυσαρκία, ο αλκοολισμός, η αναιμία, η καρδιακή νόσος, η κίρρωση ήπατος, η Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), ο διαβήτης, ο καρκίνος, κ.λπ.

Το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και ο άνθρωπος αρρωσταίνει, όταν ο οργανισμός του και τα κύτταρα που τον αποτελούν εξασθενούν και δυσλειτουργούν λόγω της κακής διατροφής, της μη σωστής ενυδάτωσης και του λανθασμένου τρόπου ζωής. Το αποτέλεσμα είναι η πληθώρα των ψυχοσωματικών και παθολογικών συμπτωμάτων που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η μόνη λύση, όπως διακηρύττουν εδώ και χιλιάδες χρόνια όλοι οι μεγάλοι θεραπευτές της ιστορίας, από τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό μέχρι τον Linus Pauling και τον Abram Hoffer, είναι η συνεχής αποτοξίνωση και η θρέψη των κυττάρων με τα σωστά θρεπτικά ορθομοριακά στοιχεία.

Η Ορθομοριακή Διατροφή με τα 5 Θεμέλια που έχει θεσπίσει αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις χρόνιες παθήσεις, αποκαθιστά την σωστή κυτταρική θρέψη και ως εκ τούτου την απρόσκοπτη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα 5 Θεμέλια της Ορθομοριακής Διατροφής εάν εφαρμοσθούν σωστά και με σωστή καθοδήγηση από τον ιατρό – Σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής έχουν εκπληκτικά και θεαματικά αποτελέσματα. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι οι βιο-αναγεννητικές τροφές, το ορθομοριακό νερό, η σωστή αναπνοή και άσκηση και τα ορθομοριακά προϊόντα (φυτικά, ειδικά σχεδιασμένα συμπληρώματα διατροφής) που απορροφώνται άμεσα και περιλαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, προβιοτικά, ωμέγα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, βότανα, φυτικά αντιπαθογόνα και χιλιάδες φυτοθρεπτικά.

Θεόδωρος Γιάνναρος
Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής
τ. Διοικητής Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών

Η Ορθομοριακή Διατροφή σας προτείνει:

Immune C: Ορθομοριακή φόρμουλα που ενισχύει το ανοσοποιητικό διότι περιέχει επιπλέον στοιχεία όπως ψευδάργυρο και φλαβονοειδή.

Citricidal: Ισχυρό φυτικό αντιπαθογόνο. Βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει με φυσικό τρόπο βακτήρια, ιούς, μύκητες, παθογόνους οργανισμούς και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Σύστημα ορθομοριακού νερού Tensa: Τα σωστά ενυδατωμένα κύτταρα είναι πιο ανθεκτικά σε ιούς και λοιμώξεις.

Share this post